Цей спосіб приготування овочів змусить вас їсти їх щодня

 
 
 
Цей спосіб приготування овочів змусить вас їсти їх щодня

Овочі, запечені в духовці, - це швидкий і корисний обід, вечеря або перекус. Їх можна приготувати кількома способами. Запечені овочі є джерелом багатьох поживних речовин, включаючи мінерали, а також макро- та мікроелементи.

Запечені овочі - чому вони здорові?

фото

Найчастіше ми використовуємо для випікання різні овочі, включаючи буряк, цибулю, картоплю, моркву, батат та селеру. Такі овочі можна їсти окремо або з картопляним пюре чи салатом. Запечені овочі корисніші за варені з кількох причин.

  • Овочі не втрачають своєї харчової цінності та вітамінів. При кип’ятінні вода змушує овочі втрачати значну поживну цінність. Харчова цінність надходить у воду, а після варіння вода виливається. При запіканні в овочах залишаються більш цінні інгредієнти.
  • Коли овочі запікаються, їх структура та смак змінюються. Запечені овочі мають кращий смак, ніж варені, хоча це, звичайно, справа смаку. Корисна і низькокалорійна страва готується в духовці.
  • Запечені овочі характеризуються тим, що організм їх дуже швидко перетравлює. Через низьку теплотворну здатність їх рекомендують в легкозасвоюваній дієті.
  • Коренеплоди, які найчастіше використовуються при приготуванні запечених овочів, є багатим джерелом вітамінів, а також мають низьку калорійність.
  • Запечені овочі рекомендуються людям, які сидять на дієті.

Запечені овочі - які овочі використовувати?

фото

Майже всі овочі можна запекти. Запечені овочі характеризуються багатьма харчовими цінностями і позитивно впливають на організм людини. Для приготування можна використовувати наступні овочі:

  • морква - багате джерело каротиноїдів та антиоксидантів. Вона також має сильний ефект проти вільних радикалів. Містить багато вітаміну А,
  • петрушка - має дезінфікуючу дію і зменшує напругу гладкої мускулатури. Петрушка також полегшує травлення, оскільки стимулює виділення слини та шлункового соку,
  • картопля - знижує кров'яний тиск, а також прискорює метаболізм. Картопля також знімає стрес і втому,
  • батат - солодка картопля має протиракові властивості і запобігає розвитку діабету. Батат також є джерелом каротиноїдів і містить багато мінералів, в т.ч. кальцій, фосфор, калій,
  • буряк - знижує рівень холестерину в крові та захищає печінку від токсинів. Буряк також запобігає інсультам та інфарктам,
  • селера - багате джерело фосфору. Вона містить багато кальцію, калію та цинку. Селера також знижує артеріальний тиск,
  • капуста - багате джерело поліфенолів і має протиракові властивості. Капуста буде працювати як корисна закуска у вигляді домашніх чіпсів. Листя капусти, политі оливковою олією, слід запекти в духовці,
  • гарбуз - має протизапальні та протиракові властивості. Він зміцнює імунну систему, а також сприяє схудненню. Бореться з вірусами та паразитами в організмі,
  • баклажан - має детоксикаційні властивості. Прискорює обмін речовин. Баклажани також запобігають розвитку серцево-судинних захворювань і знижують рівень холестерину,
  • кольрабі - є джерелом заліза, тому її рекомендують людям, які мають проблеми з дефіцитом цього елемента. Кольрабі позитивно впливає на зір і має фунгіцидні та бактерицидні властивості,
  • помідор - запобігає розвитку атеросклерозу і має протиракові властивості. Він також має сечогінну дію та знижує артеріальний тиск,
  • паприка - покращує травлення і допомагає лікувати головний біль. Це джерело багатьох вітамінів, в т.ч. С, А і Е. Покращує стан судин і знижує рівень холестерину,
  • зелена квасоля - бобові є багатим джерелом клітковини, тому вони сприяють травленню в організмі. Вони містить багато потужних антиоксидантів, тобто флавоноїдів. Бобові запобігають розвитку вільних радикалів,
  • редька - позитивно впливає на поліпшення стану волосся та нігтів. Вона також проявляє відхаркувальні властивості, тому його рекомендують при стомлюючому, нудотному кашлі. Редька використовується в природній медицині для лікування рахіту, ревматизму, анемії та каменів у нирках,
  • часник - допомагає у лікуванні інфекцій та пригнічує ріст бактерій в організмі. Часник захищає від інфаркту міокарда та інсульту. Демонструє омолоджуючі та протиракові властивості,
  • цибуля - знижує ризик розвитку раку. Вона знижує рівень холестерину і запобігає утворенню тромбів та підвищеному тиску. Цибуля підтримує травлення і допомагає лікувати запори.
  • цвітна капуста - підтримує лікування кровоносної системи, є багатим джерелом вітаміну К. Цвітна капуста містить велику кількість клітковини, яка сприяє травленню. Крім того, вона захищає шлунок від виразок і шкідливих бактерій,
  • брюссельська капуста - багате джерело фолієвої кислоти. Це позитивно впливає на поліпшення народжуваності. Він також підтримує належний кров'яний тиск і покращує роботу серця,
  • цикорій - сприяє утворенню еритроцитів. Він покращує травлення і підтримує роботу нирок. Це також багате джерело бета-каротину та вітаміну А,
  • нут - знижує рівень холестерину і кров'яний тиск. Він запобігає розвитку атеросклерозу. Нут містить багато заліза, тому його рекомендують людям, які страждають на анемію.

Запечені овочі - які спеції вживати?

фото

Залежно від вибору інгредієнтів, багато спецій добре підійдуть для заправки запечених овочів, включаючи:

  • перець - має дезінфікуючу та протизапальну дію. Перець допомагає виводити токсини з організму. Це також потужний антиоксидант. Має протидіарейну дію,
  • солодкий перець - містить багато вітамінів і мінералів. Він позитивно впливає на зір і захищає тканину ока від шкідливого УФ-випромінювання. Він запобігає дегенерації жовтої плями. Також містить високий вміст вітаміну А,
  • гострий перець - підтримує травлення і збуджує апетит. У народній медицині його використовують для лікування головного болю. Це також допомагає знизити кров'яний тиск,
  • орегано - багате джерело вітамінів С, А, Е і К. Воно містить велику кількість фолієвої кислоти, клітковини, магнію та заліза. Виявляє протигрибкові та антибактеріальні властивості,
  • чебрець - має антибактеріальні та протизапальні властивості. Підтримує лікування діареї, запору та розладу травлення різного походження ,
  • базилік - підтримує травну систему. Він полегшує всмоктування поживних речовин в організм. Базилік також посилює апетит,
  • коріандр - коріандр допомагає очистити організм від токсинів. Він знижує рівень холестерину, цукру і регулює кров'яний тиск. Коріандр також має заспокійливу дію завдяки високому вмісту ліналоолу.

Запечені овочі - на що слід звернути увагу?

Готуючи запечені овочі, слід звернути увагу на кілька речей:

  • вибір правильного жиру - непридатний означає, що запечені овочі перестануть бути здоровою, корисною їжею. Для випічки найкраще використовувати оливкову олію, але не перестарайтеся. Оливкова олія , серед іншого, є джерелом вітамінів А, D, Е і К,
  • тривалість запікання - якщо овочі занадто довго проходять термічну обробку в духовці, вони почнуть втрачати свою харчову цінність,
  • очищення овочів - шкірки містять найбільшу харчову цінність і мінерали. Рекомендується ретельно мити овочі і запікати їх разом зі шкіркою.

Запечені овочі - як приготувати?

Мясо в фольге с овощами рецепт – Русская кухня: Основные блюда. «Еда»

Існує багато способів приготування запечених овочів. Їх можна запікати на деці, в алюмінієвій фользі або в жаротривкому посуді. Запечені овочі можна подавати як салат або цілу страву. Картопля, морква, кабачки, солодка картопля, цибуля та часник добре підходять для приготування страв на основі запечених овочів. Ви можете додати домашній часниковий соус до страви зі смаженими овочами.

Запечені овочі також можна використовувати для приготування крем-супів, таких як буряковий, гарбузовий або томатний суп. Вони також добре підійдуть як доповнення до макаронів.

Ви можете спекти практично будь-який овоч відповідно до ваших кулінарних уподобань. Овочі можна вільно поєднувати між собою, щоб приготувати суміш із запечених овочів або запекти окремо, наприклад, цвітну капусту, нут або цикорій. Запечені овочі можна запікати з оливковою олією.

 

 

Copyright © 2004-2022. Новости Украины - From.UA

Официально зарегистрированная торговая марка.

При полной или частичной републикации материалов гиперссылка на http://from.ua/ обязательна.
Если вы являетесь правообладателем фото или иных материалов, которые размещены на нашем сайте, и возражаете против их использования, сообщите нам об этом по адресу redakcia@from.ua.
Редакция не несет ответственности за содержание рекламных баннеров и информеров.