
Прийшов сезон простуд і люди почали купувати імбир, наше ж видання Новости Украины — From.UA розповість вам, як можна просто виростити його прямо у себе дома.
Тисячі років тому імбир був відомий у природній медицині як лікарська рослина, а також як спеція для різних страв. В даний час його не можна зустріти в дикій природі. Імбир, однак, відмінно підходить для вирощування в горщику. Які умови треба створити, щоб виростити його самостійно та скористатися його чудовими властивостями? Читайте далі.
Вирощування імбиру в горщику

Імбир любить багато світла, але під час вирощування на нього не повинні потрапляти прямі сонячні промені. З цієї причини вирощування імбиру в горщику має відбуватися на підвіконнях, що виходять на схід чи захід.
Горщик має бути доволі широким. Пам’ятайте, що імбир росте в шир, а не в землі. Він також дає багато кореневих плодів і швидко розпліднюється. Щоб почати вирощувати імбир, нам потрібен свіжий і твердий шматочок кореневища, у якого є хоча б одне живе віко. Якщо кореневище занадто велике, його можна обрізати гострим ножем розміром близько 10 сантиметрів. Наповніть горщик на 2/3 його висоти родючим і гумусовим ґрунтом з реакцією, близькою до нейтральної. Покладіть кореневища зверху і засипте їх шаром грунту максимум на 2 см. Полив імбиру в цей час не повинен бути занадто інтенсивним. Земля має бути вологою, але не мокрою.

Імбир найкраще садити ранньою весною і тримати при температурі близько 25 градусів. Коли зовнішня температура досягне близько 18 градусів Цельсія, процедуру вирощування імбиру в горщику можна перенести на балкон або терасу.
Вирощування імбиру в горщику взимку слід проводити в теплому місці, при температурі близько 10 градусів. За цей час від поливу імбиру слід відмовитися. У лютому переносимо рослину в тепліше місце і продовжуємо полив, щоб імбир міг проростити нові пагони. Відламуйте кореневища, які надмірно розрослися, висаджуючи їх у землю в окремі ємності.
Корінь імбиру: цілющі властивості

Імбир виявляє чудові цілющі властивості протягом багатьох років і використовується для боротьби з багатьма недугами. Він позитивно впливає на травну систему, стимулюючи організм виробляти слину та шлунковий сік. Має діастолічну та жовчогінну дію. Він підвищує апетит і має властивості, що знімають біль у шлунку.
Імбир також має зігріваючі властивості і позитивно впливає на імунітет організму. Завдяки цьому його часто використовують при застуді. Його можна використовувати для лікування катару верхніх дихальних шляхів, нежиті або інфекцій горла.
Завдяки тому, що імбир має дезінфікуючі властивості, його використовують при захворюваннях ротової порожнини. Імбир також рекомендується для зниження холестерину в крові. Останні дослідження також показують протиракові властивості. Варто включати в свій раціон препарати імбиру під час вагітності.
Корисні властивості імбиру усувають загальні головні болі, але також мігрень. Він покращує кровопостачання мозку, тим самим підвищуючи концентрацію. Володіє антитромботичними та зменшуючими агрегацію властивостями.