Ніколи цього не робіть! Найстрашніші помилки при приготуванні та зберіганні яєць

 
 
 
Ніколи цього не робіть! Найстрашніші помилки при приготуванні та зберіганні яєць

В українських оселях постійно готують яйця. Ми їмо їх охоче і в різних формах. І дуже добре, адже це справжня скарбниця цінних поживних речовин. Проблема в тому, що вживаючи яйця, ми можемо несвідомо нашкодити собі.

Дуже часто ми не надаємо значення терміну придатності яєць, які зберігаємо в холодильнику. Якщо ви купуєте їх у магазині, то мали помітити, що на кожній шкарлупі є певна дата і її необхідно дотримуватися. Яйце, куплене безпосередньо у заводчика, не їстівне, якщо воно плаває у воді. Сигналом для того, щоб викинути яйце, є також неприємний запах або потріскана шкаралупа.

Зберігання яєць

16 міфів про яйця, в які соромно вірити у XXI столітті | Тутка

Яєчна шкаралупа може містити бактерію сальмонели, яка викликає захворювання під назвою сальмонельоз. За оцінками американської FDA, 79 000 людей щорічно страждають від отруєння сальмонелою. В середньому 30 випадків закінчуються летально.

Щоб убезпечити себе від сальмонельозу, необхідно дотримуватися правил безпеки. Яйця - це продукт тваринного походження, до якого слід ставитися як до сирого м’яса. Тому ви повинні ретельно мити руки кожен раз, коли торкаєтесь сирого яйця. Правильне зберігання також важливе. По-перше, краще тримати їх у холодильнику. По-друге, вони не повинні контактувати з іншими харчовими продуктами. Також небезпечною є ідея класти сирі яйця на обробну дошку або кухонну стійку.

Однак експерти не рекомендують мити яйця перед тим, як помістити їх у холодильник. Таким чином оболонка втрачає свої властивості, що прискорює псування білків і жовтків. Однак допускається обережне миття яєць перед приготуванням, поки шкаралупа не пошкоджена.

Приготування яєць. Яка температура найкраща?

4 помилки, які ми допускаємо при приготуванні яєць – вам варто це знати –  Одна Минута

Яйця, оброблені термічно, безпечні, але тут також застосовуються деякі важливі правила. Для зварених круто яєць важливо аби вони були свіжі та непошкоджені.

Що стосується яєчних страв, таких як омлет, яєчня, смажені або варены яйця, дуже важливо під час обробки досягти температури вище 75 градусів Цельсія. Лише тоді ми можемо бути впевнені, що небезпечні мікроорганізми знищені. Яєчний жовток застигає при температурі від 65 до 70 градусів С, що є важливою підказкою. Якщо його не можна розрізати, це є ознакою того, що яйце все ще не було належним чином зварене, а отже, існує ризик зараження сальмонелою.

Що робити з жовтком, що залишився з іншого рецепту?

Алергія на курячі яйця: альтернатива (заміна) яєць - Все про алергію

Іноді буває, що ми готуємо страву, для якої потрібен лише яєчний білок. Так відбувається, наприклад, з меренгою та іншими кондитерськими виробами. Деякі люди вирішують не викидати жовток, а залишають його і використати для іншого рецепту.

Насправді це можна зробити, але за певних умов. По-перше, жовтки слід використовувати якомога швидше. Бажано в той же день. По-друге, їх не можна залишати поза холодильником, оскільки занадто висока температура призведе до розмноження бактерій.

 

Copyright © 2004-2022. Новости Украины - From.UA

Официально зарегистрированная торговая марка.

При полной или частичной републикации материалов гиперссылка на http://from.ua/ обязательна.
Если вы являетесь правообладателем фото или иных материалов, которые размещены на нашем сайте, и возражаете против их использования, сообщите нам об этом по адресу redakcia@from.ua.
Редакция не несет ответственности за содержание рекламных баннеров и информеров.